Kookopleiding vijf elementen

Wat kunt u van deze opleiding verwachten?
U leert op een speelse manier om uw voeding aan te passen rekening houdend met de vijf elementen: Metaal, Water, Hout, Vuur & Aarde. U krijgt ruimschoots de gelegenheid om te observeren, te proeven, te noteren, te ervaren, te genieten en recepten zelf klaar te maken.


Wanneer?

  • dinsdag 12 juni 2018 van 1923 uur én 
  • dinsdag 19 juni 2018 van 1923 uur


Inschrijvingscode
KK010

Menu van deze smuldagen
Gerechten die in vet staan proberen we zeker te bereiden. Of het nog lukt om andere gerechten te maken, is afhankelijk van de resterende tijd. U krijgt in elk geval een gedetailleerd recept van alle vermelde gerechten.

  • Hout
    geperste salade van rode en witte kool

    gesauteerde zuurkool met tempeh
    quinoa met seitan in de oven
    groene linzen met appeltjes
    seitan-flappen
    tomatensaus zonder tomaten
    prei-broccoli-courgette schotel
    broccoli met amandelsausje
    waldorfsalade
    gerst-rozijnensalade
    chocomousse zonder chocola

  • Vuur
    rode linzen met provençaalse kruiden

    polenta-cake
    – appel gevuld met veenbessen
    witlof à blanc
    quinoaburgers 

    groentenwokschotel
    quinoa-groentensoep
    sesamkoekjes

  • Aarde
    pompoenschijfjes gefrituurd in een jasje van arrowroot en sesamzaadjes
    gierst (basisrecept)
    pompoenpittensnack
    pastinaak met sojaroomsausje
    gierstflan
    kikkererwten met een oosters smaakje

    appelbeignets
    warme appel-gemberdrank
    wortelkimpira

    gierst met bloemkool
    Vlaamse pompoenpannenkoeken
    Japanse pompoenstoofschotel
    amasakedrankje
    nishime van wortel, pompoen en pastinaak
    amandel-quinoakoekjes
    zelfgemaakte amandelmelk

  • Metaal
    – takuan-daikonpickle
    – Chinese kool met appeltjes
    wortel-ui met kuzusausje
    spruiten met rooktempeh

    hizikisalade met cresson
    geperste radijsjes
    mosterdsaus

    zwarte rijst
    roomijs van amandelmelk 

    kuzudrankje

  • Water
    pickles op de oude en de moderne manier

    zalm gebakken in mycryo
    shiitake soep
    vispannetje met kokosroom
    iziki met ui en tamari
    zelfgemaakte dashibouillon

    groenten-kanten
    winters après-ski aperitief
    krokante mekabu
    rodebietensoep 
    boekweit met prei
    gemarineerde nori-vierkantjes
    azukibonen
    wortelkimpira
    appelbeignets
    arame-salade
    dulse-salade

  • Gemengde elementen
    Deze gerechten zijn zeker ook de moeite waard om te leren kennen!

    groentenburgers van sojavezels
    béchamelsaus op basis van sojaroom en rijstbloem
    agar-agar dessert
    vleesfond op grootmoeders wijze

    groentenfond op grootmoeders wijze
    misosoepje met mochi
    groentewokschotel met teriyaki 

  • diverse kooktechnieken
    korte pickle

    lange pickle
    stomen
    blancheren
    wokken
    sauteren
    lang stoven
    nishime
    kimpira
    tempura
    drukkoken
    oven

Eén ding is zeker: met honger zullen jullie niet naar huis gaan. Doe maar een losse broek aan.  ;-)


Voor wie?

Deze opleiding is een absolute must voor shiatsu studenten, maar ook anderen zijn van harte welkom.


Docent
Alice Deen

 

Tarief
Deze opleiding van twee avonden kunt u volgen voor € 120, inclusief btw. 
Voor dit bedrag krijgt u:

  • een opleiding van twee avonden door een ervaren docent in een groene, rustgevende omgeving
  • alle nodige ingrediënten
  • een syllabus met alle recepten duidelijk uitgelegd
  • de gelegenheid om véél te proeven, heel veel...


Even praktisch

  • Er kunnen maximaal 15 deelnemers inschrijven voor deze cursus. Voor u inschrijft, belt of mailt u best eerst even om te kijken of er nog plaats is.
  • Uw inschrijving is definitief na overschrijving van het volledige bedrag, uiterlijk 14 dagen voor de eerste lesdatum.
  • Bankgegevens
    IBAN BE97 3770 3647 3249
    BIC BBRU BEBB
    Alice Deen
    Diest
  • Referentie: uw naam + CODE + uw mailadres


Al ingeschreven

  • ...