Kookopleiding glutenvrij & zuivelvrij

Een hele dag lekker glutenvrij en lactosevrij kokkerellen.

Wanneer?
zaterdag 12 mei 2018 van 10 tot 17 uur

Wat kunt u van deze opleiding verwachten?
Deze opleiding duurt een hele dag: zo hebben we ruim voldoende tijd om het gebak en de lekkere glutenvrije broodjes goed te laten rijzen. Best een vermoeiend, maar vooral een superboeiend dagje koken.

  • Deel 1
    We starten
    de dag met een presentatie om u duidelijk het probleem van gluten- en lactosegevoeligheid uit te leggen. Daarna komen vooral de warme maaltijden aan bod. U krijgt een syllabus met een massa lekkere recepten en de kans om zelf in de kookpotten te roeren.

  • Deel 2
    In het tweede deel van de dag bereid u uw eigen glutenvrij brood. Daarnaast komen ook de talrijke ontbijtmogelijkheden aan bod. U proeft niet alleen van veel recepten (glutenvrij brood in veel variaties), maar na afloop van deze dag kunt u uw zelf gebakken brood mee naar huis nemen. Als afsluiter zijn er lekkere dessertjes en koekjes. Allemaal gluten- en lactosevrij, dat spreekt vanzelf.

  • Deel 3
    Tot slot komen er enkele tips en trucs aan bod. Hoe maak je zelf lekkere mayonaise, een saus of lekker gebak zonder gluten of lactose? Ook nu is het weer lekker eten geblazen! Een mooie afsluiter van de dag om daarna als een enthousiaste kok aan de slag te gaan met gezonde recepten.

Enkele voorbeelden van recepten

  • Middagmaal
    algenkaviaar
    shiitakesoep met tofu
    ragout van champignons en tofu
    rode quinoa
    aardappelpuree zonder koemelk
    kruidendressing
    glutenvrije mayonaise
    gestoomde groenten
    sushi
    geklaarde boter
    beurre manié (zonder gluten)
    pompoennoedels, groenten en tofu
    gomasio
    gepocheerde zalm à l'ecossaise
    hollandaisesaus

  • Vieruurtje
    chocolade-kersenrol
    aardbeienaspic
    snoepjes zonder suiker
    rijstpap
    pannenkoekjes
    yinne cakejes zonder gluten

  • Avondeten
    quinoasalade met vruchten
    glutenvrije veggieburgers
    gerookte zalm met zwarte spaghetti
    confituur zonder suiker
    glutenvrij brood op een yinne en een yange manier
    glutenvrij lijnzaadbrood
    quiche
    couscous/rijstmais
    vegetarisch broodbeleg zonder gluten of zuivel


Docent

Alice Deen

Inschrijvingscode
KK 009

Tarief
€ 100, inclusief btw (met factuur). Voor dit bedrag krijgt u:

  • een opleiding door een ervaren docent in een groene, rustgevende omgeving
  • een uitgebreide syllabus met veel recepten (zowel yin/yang als glutenvrij en zuivelvrij)
  • de (meestal biologische) ingrediënten waar we deze dag mee koken
  • véél gelegenheid om van alle lekkers te proeven


Even praktisch

  • Er kunnen maximaal 20 deelnemers inschrijven voor deze cursus. Voor u inschrijft, belt of mailt u best eerst even om te kijken of er nog plaats is.
  • Uw inschrijving is definitief na overschrijving van het volledige bedrag, uiterlijk 14 dagen voor de lesdatum.
  • Bankgegevens
    IBAN BE97 3770 3647 3249
    BIC BBRU BEBB
    Alice Deen
    Diest
  • Referentie: uw naam + CODE + uw mailadres


Al ingeschreven

  • ...
  • ...