Wat kunt u van deze opleiding verwachten?
U leert op een speelse manier om uw voeding aan te passen rekening houdend met de vijf elementen: Metaal, Water, Hout, Vuur & Aarde. U krijgt ruimschoots de gelegenheid om te observeren, te proeven, te noteren, te ervaren, te genieten en recepten zelf klaar te maken.
Wanneer?
- donderdag 5/11/2020 van 19–23 uur én
- donderdag 12/11/2020 van 19–23 uur
- Wegens de CORONA-maatregelen worden de kookavonden vanzet naar het vroege voorjaar 2021
- woensdag 24/2/2021 en woensdag 3/3/2021
Er is een nieuwe verlenging van verplichte sluiting tot 1 maart. We kunnen niet anders dan de datum veranderen...
woensdag 3/3/2021 en woe 10/3/2021 (er wordt dus 1 week opgeschoven...)
Hoe erg het ook is: we moeten wéér schuiven. Zolang de Horeca verplichte sluiting heeft, is eten met een groep in een relatief kleine ruimte, niet te verantwoorden.
We schuiven dus naar later: einde mei en een andere groep begin juni. In het slechtste geval kan het dan buiten in open lucht.
Mogelijkheid 1
woe 19/5/21 en 26/5/21 inschrijven ENKEL via de afsprakenlijst. CODE MM023Bis
Mogelijkheid 2
do 3/6/21 en do 10/6/21 inschrijven ENKEL via de afsprakenlijst. CODE MM023
Inschrijvingscode
MM023
Menu van deze smuldagen
Gerechten die in vet staan proberen we zeker te bereiden. Of het nog lukt om andere gerechten te maken, is afhankelijk van de resterende tijd. U krijgt in elk geval een gedetailleerd recept van alle vermelde gerechten.
- Hout
– geperste salade van rode en witte kool
– gesauteerde zuurkool met tempeh
– quinoa met seitan in de oven
– groene linzen met appeltjes
– seitan-flappen
– tomatensaus zonder tomaten
– prei-broccoli-courgette schotel
– broccoli met amandelsausje
– waldorfsalade
– gerst-rozijnensalade
– chocomousse zonder chocola - Vuur
– rode linzen met provençaalse kruiden
– polenta-cake
– appel gevuld met veenbessen
– witlof à blanc
– quinoaburgers
– groentenwokschotel
– quinoa-groentensoep
– sesamkoekjes - Aarde
– pompoenschijfjes gefrituurd in een jasje van arrowroot en sesamzaadjes
– gierst (basisrecept)
– pompoenpittensnack
– pastinaak met sojaroomsausje
– gierstflan
– kikkererwten met een oosters smaakje
– appelbeignets
– warme appel-gemberdrank
– wortelkimpira
– gierst met bloemkool
– Vlaamse pompoenpannenkoeken
– Japanse pompoenstoofschotel
– amasakedrankje
– nishime van wortel, pompoen en pastinaak
– amandel-quinoakoekjes
– zelfgemaakte amandelmelk - Metaal
– takuan-daikonpickle
– Chinese kool met appeltjes
– wortel-ui met kuzusausje
– spruiten met rooktempeh
– hizikisalade met cresson
– geperste radijsjes
– mosterdsaus
– zwarte rijst
– roomijs van amandelmelk
– kuzudrankje - Water
– pickles op de oude en de moderne manier
– zalm gebakken in mycryo
– shiitake soep
– vispannetje met kokosroom
– iziki met ui en tamari
– zelfgemaakte dashibouillon
– groenten-kanten
– winters après-ski aperitief
– krokante mekabu
– rodebietensoep
– boekweit met prei
– gemarineerde nori-vierkantjes
– azukibonen
– wortelkimpira
– appelbeignets
– arame-salade
– dulse-salade - Gemengde elementen
Deze gerechten zijn zeker ook de moeite waard om te leren kennen!
– groentenburgers van sojavezels
– béchamelsaus op basis van sojaroom en rijstbloem
– agar-agar dessert
– vleesfond op grootmoeders wijze
– groentenfond op grootmoeders wijze
– misosoepje met mochi
– groentewokschotel met teriyaki - diverse kooktechnieken
– korte pickle
– lange pickle
– stomen
– blancheren
– wokken
– sauteren
– lang stoven
– nishime
– kimpira
– tempura
– drukkoken
– oven
Eén ding is zeker: met honger zullen jullie niet naar huis gaan. Doe maar een losse broek aan. ;-)
Voor wie?
Deze opleiding is een absolute must voor shiatsu studenten, maar ook anderen zijn van harte welkom.
Docent
Alice Deen
Tarief
Deze opleiding van twee avonden kunt u volgen voor € 120, inclusief btw. Voor dit bedrag krijgt u:
- een opleiding van twee avonden door een ervaren docent in een groene, rustgevende omgeving
- alle nodige ingrediënten
- een syllabus met alle recepten duidelijk uitgelegd
- de gelegenheid om véél te proeven, heel veel ... dat is dan ook de reden dat het wordt opgesplitst in 2 avonden.
Even praktisch
- Er kunnen maximaal 12 deelnemers inschrijven voor deze cursus. Voor u inschrijft, belt of mailt u best eerst even om te kijken of er nog plaats is.
- Uw inschrijving is definitief na overschrijving van het volledige bedrag, uiterlijk 14 dagen voor de eerste lesdatum.
- Bankgegevens
IBAN BE97 3770 3647 3249
BIC BBRU BEBB
Alice Deen
Diest - Referentie: uw naam + CODE + uw mailadres
Al ingeschreven voor 19 mei en 26 mei
- Mario V
- Tim M
- An A.
- Vicky D.
- Lydia G.
- ...
- ...
- ... (max 8 personen)
Al ingeschreven voor 3 juni en 10 juni
- San D.
- Anouk H.
- ...
- ...
- ...
- ...
- ...
- ... (max 8 personen)