Een hele dag lekker glutenvrij en lactosevrij kokkerellen.
Wanneer?
Opgelet: opnieuw gewijzigde datum !!!
zaterdag 6 februari 2021 van 10 tot 17 uur. wordt 5 juni 2021, met "dank" aan CORONA.
Wat kunt u van deze opleiding verwachten?
Deze opleiding duurt een hele dag: zo hebben we ruim voldoende tijd om het gebak en de lekkere glutenvrije broodjes goed te laten rijzen. Best een vermoeiend, maar vooral een superboeiend dagje koken.
- Deel 1
We starten de dag met een presentatie om u duidelijk het probleem van gluten- en lactosegevoeligheid uit te leggen. Daarna komen vooral de warme maaltijden aan bod. U krijgt een syllabus met een massa lekkere recepten en de kans om zelf in de kookpotten te roeren. - Deel 2
In het tweede deel van de dag bereid u uw eigen glutenvrij brood. Daarnaast komen ook de talrijke ontbijtmogelijkheden aan bod. U proeft niet alleen van veel recepten (glutenvrij brood in veel variaties), maar na afloop van deze dag kunt u uw zelf gebakken brood mee naar huis nemen. Als afsluiter zijn er lekkere dessertjes en koekjes. Allemaal gluten- en lactosevrij, dat spreekt vanzelf. - Deel 3
Tot slot komen er enkele tips en trucs aan bod. Hoe maak je zelf lekkere mayonaise, een saus of lekker gebak zonder gluten of lactose? Ook nu is het weer lekker eten geblazen! Een mooie afsluiter van de dag om daarna als een enthousiaste kok aan de slag te gaan met gezonde recepten.
Enkele voorbeelden van recepten. We maken zo veel mogelijk klaar, maar àlles gaat waarschijnlijk niet lukken. De recepten neemt u alleszins wél mee.
- Middagmaal
– algenkaviaar
– shiitakesoep met tofu
– ragout van champignons en tofu
– rode quinoa
– aardappelpuree zonder koemelk
– kruidendressing
– glutenvrije mayonaise
– gestoomde groenten
– sushi
– geklaarde boter
– beurre manié (zonder gluten)
– pompoennoedels, groenten en tofu
– gomasio
– gepocheerde zalm à l'ecossaise
– hollandaisesaus - Vieruurtje
– chocolade-kersenrol
– aardbeienaspic
– snoepjes zonder suiker
– rijstpap
– pannenkoekjes
– yinne cakejes zonder gluten - Avondeten
– quinoasalade met vruchten
– glutenvrije veggieburgers
– gerookte zalm met zwarte spaghetti
– confituur zonder suiker
– glutenvrij brood op een yinne en een yange manier
– glutenvrij lijnzaadbrood
– quiche
– couscous/rijstmais
– vegetarisch broodbeleg zonder gluten of zuivel
Docent
Alice Deen
Inschrijvingscode
MM 008
Tarief
€ 100, inclusief btw (met factuur). Voor dit bedrag krijgt u:
- een opleiding door een ervaren docent in een groene, rustgevende omgeving
- een uitgebreide syllabus met veel recepten (zowel yin/yang als glutenvrij en zuivelvrij)
- de (meestal biologische) ingrediënten waar we deze dag mee koken
- véél gelegenheid om van alle lekkers te proeven
Even praktisch
- Er kunnen maximaal 10 deelnemers inschrijven voor deze cursus. Voor u inschrijft, belt of mailt u best eerst even om te kijken of er nog plaats is.
- Uw inschrijving is definitief na overschrijving van het volledige bedrag, uiterlijk 14 dagen voor de lesdatum.
- Bankgegevens
IBAN BE97 3770 3647 3249
BIC BBRU BEBB
Alice Deen
Diest - Referentie: uw naam + CODE + uw mailadres
Al ingeschreven CODE PP016 (of de oude MM008)
- Kristel M.
- An L.
- Vicky D.
- Ann G
- Anouk H.
- An A.
- Lydia G.
- San D. (x2)
- Igna L.
- ...
Allerlaatste Module Glutenvrij wordt voorzien op... 2022 (datum volgt)