Voetreflexologie

Wat is voetreflexologie?schema voetreflexzones

Voetreflexologie is een drukpuntmassage waarbij we manueel druk uitoefenen op reflexzones in de voet. De reflexzones van onze voetzolen staan via zenuwbanen en energiebanen in verbinding met organen, klieren en spieren in ons lichaam. Het woord reflexie staat voor spiegel: de voet weerspiegelt ons hele organisme.

 

Hoe gebeurt de behandeling? 

Uw voeten krijgen een massage met typische duimtechnieken en handgrepen, zonder gebruik van olie of crème. Tijdens de behandeling ligt u in een gemakkelijke houding op een behandeltafel of -stoel. Tijdens de behandeling blijft u volledig gekleed, op schoenen en sokken na.

Als u dat graag wil, kunnen we een sessie beperken tot uitsluitend voetreflexologie. Dat duurt iets minder dan een uur. Het liefst werk ik echter in combinatie met shiatsu, met speciale aandacht voor uw rug.

 

Bij welke klachten?

In principe is voetreflexologie geschikt voor allerlei klachten. Bij ernstige kwalen raden we altijd aan om dit in samenspraak met uw huisarts te doen.

 

Wat kan ik verwachten  van een behandeling?

Het voornaamste effect van voetreflexologie is herboren vitaliteit en heerlijke ontspanning. U loopt nadien op wolkjes...

Andere effecten:

  • Het zelfhelend vermogen van uw lichaam wordt gestimuleerd.
  • Het lichaam ontdoet zich van afvalstoffen.
    Uitzonderlijk kan dit gepaard gaan met ontgiftingsverschijnselen als lichte hoofdpijn en veel plassen.

  • Eventuele huidige klachten kunnen in eerste instantie verergeren.
    Meestal gaat dit weer over binnen de drie dagen.

 

Ideale frequentie

Een cyclus bestaat uit een vijftal behandelingen, met een tussenperiode van 7 tot 10 dagen. Na deze cyclus is het aangewezen om na anderhalve maand terug te komen voor een 'tune-up'.